Kuka kelpaa politiikkaan?

14/02/2021

Oletko joskus pysähtynyt miettimään, miltä poliitikko näyttää? Millaisia ominaisuuksia poliitikolla on? Mikä tekee poliitikosta vakuuttavan? Ja kumpi oikeastaan onkaan tärkeämpää: vakuuttavuus vai samaistuttavuus? 



Yllä esitettyihin kysymyksiin ei tietenkään ole yksiselitteistä vastausta. Uskallan väittää, että en ole ainut, joka on joskus miettinyt, onko minusta tähän. Olenko valmis avaamaan ajatuksiani ja kokemuksiani ja kuulemaan, kuinka noilla tiedoilla, tuolla ulkonäöllä tai tuolla taustalla ei ole sopiva politiikkaan? Tämä liittyy vahvasti myös verkkovihailmiöön, jolla pyritään vaientamaan ihmisiä - erityisesti nuoria naisia ja vähemmistöjä.

Ajattelen itse, että kaikessa päätöksenteossa tulisi kuulla niitä, joita päätöksenteko koskee. Siksi politiikkaan tarvitaan monenlaisia ihmisiä, erilaisista taustoista. Erityisesti kuntapolitiikassa on kyse arkielämän asioista, ja jokaisella on varmasti mielipiteitä ja näkymyksiä siitä, mihin omalla paikkakunnalla tulisi panostaa. Kyse voi olla epäkohdasta, jonka on omassa arjessaan havainnut tai päinvastoin vaikkapa loistava palvelu, jota on saanut ja jonka haluaa jatkossakin säilyttää. Ei siis ole olemassa yhtä oikeaa ehdokas- tai poliitikkoprofiilia, vaan jokaisella on ainutlaatuista osaamista ja kokemusta, jota voi hyödyntää politiikassa.

Mukaan tarvitaan ihmisiä, jotka uskaltavat olla edelläkävijöitä ja uskovat omaan asiaansa. Maailma ei ole koskaan valmis, mutta maailmaa voi muuttaa. Siksi kannustan kaikkia, joita edes hieman kutkuttaa ajatus ehdolle lähtemisestä, rohkaisemaan mielensä ja lähtemään ehdolle jo tänä keväänä!