EDUSKUNTAVAALITOlen ehdolla eduskuntavaaleissa 2023 Uudenmaan vaalipiirissä.

Tästä se alkaa!

SDP Uudenmaan ylimääräinen piirikokous nimesi ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa kesäkuussa Järvenpäässä. Minulla on ilo ja kunnia olla osa tätä joukkoa.

Haluankin jo tässä kohtaa kiittää kaikkia, jotka ovat minuun uskoneet ja osoittaneet luottamuksensa ensin esittämällä minua ehdokkaaksi ja sittemmin ehdokkuuden vahvistamisen muodossa.

Jokainen politiikassa mukana ollut tietää, että ennen kaikkea kyse on yhdessä tekemisestä - yhteisiä asioita ei voi hoitaa yksin. Siksi en halua luvata kuuta taivaalta, vaan puhua itselleni ja muille tärkeiden asioiden puolesta ja ennen kaikkea tehdä työtä maailman muuttamiseksi edes piirun verran paremmaksi paikaksi. Muutokset ovat välillä tuskastuttavan hitaita, mutta ilman kovaa työtä ja uskoa parempaan tulevaisuuteen asiat eivät muutu lainkaan.

Uudenmaan vaalipiiriin kuuluvat: Askola, Espoo, Hanko, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa ja Vihti.

Aiemmin olen ollut ehdolla kuntavaaleissa 2021 ja aluevaaleissa 2022. Kuntavaaleissa tulin valituksi Espoon kaupunginvaltuuston varavaltuutetuksi ja aluevaaleissa Länsi-Uudenmaan aluevaltuutetuksi.


Olen ehdolla eduskuntaan, koska haluan pitää huolta hyvinvointiyhteiskunnastamme, joka mahdollistaa hyvän elämän kaikille. Sairaanhoitajana ja lähihoitajana tunnistan sosiaali- ja terveyspalveluiden haasteet ja haluan tuoda käytännön kokemukseni päätöksentekoon. Valtakunnallisen syöpäjärjestön puheenjohtajana ja itsekin syöpää sairastaneena haluan edistää kansallista syöpästrategiaa, jotta jokainen suomalainen saisi tarvitsemaansa apua ja tukea sairastuessaan syöpään. Jo joka kolmas meistä sairastuu syöpään elämänsä aikana.

Reilu ja joustava työelämä tukee eri elämäntilanteissa olevien ihmisten työn tekoa ja jaksamista. On kestämätöntä, että yhä useampi jää työkyvyttömyyseläkkeelle mielenterveyssyiden vuoksi. Työhyvinvointiin ja työssäjaksamiseen on panostettava. Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä haluan nostaa liki 1,3 miljoonan yksinasuvien joukon näkyväksi ja tehdä työtä sen eteen, että poliittisessa päätöksenteossa huomioidaan myös yksinasuvien hyvinvointi.

Millaisten asioiden puolesta sitten aion puhua kampanjassani? Sellaisten, jotka ovat aidosti lähellä sydäntäni. Näitä ovat esimerkiksi:

* Panostukset työhyvinvointiin ja erityisesti mielen hyvinvointiin, jotta ihmiset jaksavat työelämässä. Ikääntyvien työntekijöiden ohella on huolehdittava siitä, että nuoret voivat hyvin työelämän kasvavien vaatimusten keskellä.

* Kuntoutus osaksi hoitopolkuja ihmisten työ- ja toimintakyvyn ja ennen kaikkea elämänlaadun säilyttämiseksi.

* Kansallinen syöpästrategia Suomeen, millä taataan yhdenvertainen ja kokonaisvaltainen hoito ja tuki kaikille syöpään sairastuneille sekä tuetaan myös läheisten jaksamista vakavan sairauden kohdatessa.

* Yksinasuvien tunnistaminen poliittisessa päätöksenteossa. Yksinasuvien asemaa on mahdotonta parantaa, jos sitä ei edes tunnisteta omana ryhmänä. Tarvitsemme parlamentaarisen työryhmän, joka tekee konkreettisia esityksiä yksinasuvien aseman parantamiseen.

Kuulen myös mielelläni muiden ajatuksia siitä, millaisia asioita olisi tärkeää tuoda esille.


Mukaan kampanjaan?

Tätä kampanjaa ei tehdä yksin, vaan tukitiimi on isommassa roolissa kuin koskaan aiemmin. Jos juuri sinä olisit valmis auttamaan, mukaan voi ilmoittautua oheisen lomakkeen kautta: Tarun tukitiimi.

Kaikenlaista apua ja osaamista kaivataan ja osallistua saa omien resurssien rajoissa. Aiempaa kampanjakokemusta ei tarvita. Jos jokin mietityttää, ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää: salovaarataru@gmail.com tai Whatsapissa 045 7884 5016.

Jos sinulla on mahdollisuus tukea kampanjaani rahallisesti, voit tehdä lahjoituksen tukiyhdistykseni Terveyttä, tukea ja turvaa ry:n tilille tai vaihtoehtoisesti puolueosastoni Suur-Leppävaaran Demarit ry:n tilille.

Saaja: Terveyttä, tukea ja turvaa ry

Tilinumero: FI72 5780 3820 1992 05

Viesti: Vaalituki Taru Salovaara

Saaja: Suur-Leppävaaran Demarit ry

Tilinumero: FI95 5720 2360 9391 63

Viite: 1038 (viitteellä tuki kohdistuu minulle)